Boris van der Lek tribute to ben and sweets

Boris van der Lek "Tribute to Ben and Sweets".

Boris van der Lek brengt samen met trompettist Koos van der Hout een tribute aan Tenorsaxofonist Ben Webster en trompetist Harry "Sweets" Edison.

Ben and “Sweets” de legendarische lp met Ben Webster en Harry “Sweets” Edison is een all time favourite van deze bandleden.

Boris van de Lek en Koos van de Hout weten met souplesse deze fijne in het gehoor liggende muziek neer te zetten. Het harmonieuze samenspel van saxofoon en een gedempte trompet, afgewisseld met innemende creatieve solo’s, creëert een unieke sfeer en sound. Dit begeleid door een swingende ritme sectie. Mark van der Feen Piano, Vincent Kuiper Bas en Dolf Helge Drums.

Tribute to Ben and "Sweets"

 • Akoestisch karakter
 • Van receptie tot diner dansant
 • Eigen geluid tot 150 personen
 • Stijleigen pauzemuziek
 • Te boeken met upright piano of vleugel

Deze act is geschikt voor:

 • Bedrijfsfeest
  Congres
  Jazzclub
  Jazzfestival
  Tuinfeest
  Bruiloft
  Congress
  Receptie

Boek

Boris van der Lek

LP

boris van der lek blue and sentimental

Boris van der Lek Biografie:

In 1980 werd Boris van der Lek (1965, Den Haag) door zijn ouders meegenomen naar het NORTH SEA JAZZ FESTIVAL in Den Haag. Toen Boris daar getuige was van de TENORBATTLE tussen saxofonisten ARNETT COBB, BUDDY TATE, ILLINOIS JACQUET, BILLY MITCHELL en BUDDY JOHNSON, wist hij dat dát was wat hij wilde: TENORSAXOFONIST worden.

Zijn aangeboren talent en het heftige gevoel voor zijn instrument maakten Boris binnen no time tot veelgevraagd sessie- en studiomuzikant; op 18-jarige leeftijd (1983) stond hij als een volleerd beroepsmuzikant op het podium met zijn helden BUDDY TATE en ARNETT COBB. Ook op het North Sea Jazz Festival is hij sindsdien een graag en veel geziene gast. Verhuisd naar Leiden, boven JAZZCAFE THE DUKE, ontmoette Boris tussen 1983 en 1986 vele muzikanten, waaronder Jaap Dekker (die verantwoordelijk is voor de bijnaam The Breeze), AAD VAN PIJLEN, Frits Kaatee, CHRISTIAN WILLISOHN en TORSTEN ZWINGENBERGER, waardoor er naast de vele sessies en plaatopnamen, allerlei bands ontstonden zoals HET BORIS VANDERLEK QUARTET en THE GANGBUSTERS.

In 1987 tourde hij met THE BOULEVARD OF BROKEN DREAMS ORCHESTRA door Europa en Canada; in 1988 trad hij op met THE NEWPORT ALLSTARS, THE BENNY GOODMAN ALLSTARS en THE MILLERS, en na zijn optreden met HARRY ‘SWEETS’ EDISON, BUTCH MILES en JOE PASS was zijn naam voorgoed gevestigd. Tijdens de tour in Canada met het orkest van de Boulevard of Broken Dreams ontstond in 1987 de jazzformatie THE HOUDINI’S, en legde hij de basis voor de vriendschap met JULES DEELDER. Met The Houdini’s heeft Boris drie CD’s opgenomen, waarvan twee in New York, in de studio’s van de beroemde RUDY VAN GELDER.

Boekte met TOUGH TENORS successen op de grote podia: PARKPOP in Den Haag en PINKPOP, maar ook in Japan, China, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk (Montreux-Jazzfestival), Hongarije en Denemarken (Roskildefestival) en Engeland.

Edison nominatie 2005 met de LP Blue & Sentimental