JazzBoekingsBuro voor alle soorten Jazzorkesten en Jazz Artiesten
 
 
 
THE HAGUE JAZZ QUARTET
  THE HAGUE JAZZ QUARTET


 

Het The Hague Jazz Quartet Uitstekend geschikt voorjazzy achtergrond- en dinner-music als swingende club- of festivalconcerten

The Hague Jazz Quartet wordt aangevoerd door een van onze beste vibrafonisten die Nederland rijk is Lodewijk Bouwens. Het The Hague Jazz Quartet is een zeer swingende bezetting is een mix van het Modern Jazz Quartet en Oscar Peterson met de legendarische “The Late Milt Jackson”.

Lodewijk Bouwens heeft in zijn speelstijl invloeden van zowel Milt Jackson als Terry Gibbs.Vanaf het begin van de jaren zestig, toen hij samen met pianist Henk Alkema een kwartet had dat veel in en om Den Haag optrad, is hij (na een kort uitstapje in de Surinaamse en Antilliaanse muziek van het orkest La Sonoridad) de bebop en mainstream jazz trouw gebleven.Hij was in de afgelopen veertig jaar in binnen- en buitenland te vinden in vrijwel alle jazzclubs, op vele theaterpodia, festivals, waaronder natuurlijk het North Sea Jazz Festival, verzorgde filmmuziek, speelde veelvuldig voor radio en televisie en werkte tot nu toe mee aan 12 LP's en CD's.

Lodewijk Bouwensspeelde samen met veel Nederlandse en Amerikaanse jazzmusici, onder anderen de vocalisten Sanny Day, Eddy Doorenbos, Pia Beck, Ingram Washington, Daisy Oosterhuis, Diana Burta, en instrumentalisten als Hans Dulfer, Klaus Flenter, Rob Agerbeek, Herman Schoonderwald, Harry Happel, Art Foxall, Marc Lewis, James Long, Cees Schrama, de Beets Brothers etc.

In de jaren negentig werkte Lodewijk Bouwens met The Teachers, een sextet gesponsored door het gelijknamige whiskymerk, waarmee gemiddeld twintig concerten per jaar werden verzorgd en twee succesvolle CD's werden uitgebracht. Eind 20e eeuw had hij succes met lounge concerten met o.a. DeeJay Elio en de tenorsaxofonisten Alexander Beets en Hans Dulfer. Het The Hague Jazz Quartet heeft onlangs de CD Used To Be Jackson uitgebracht, een eerbetoon aan de in 1999 overleden legendarische Modern Jazz Quartet vibrafonist Milt Jackson.

De basis kan desgewenst naar keuze aangevuld worden met saxofonist Alexander Beets en/of - zangers Eline

De basis Bezetting bestaat uit:

  • Lodewijk Bouwens Vibrafoon
  • Frans van Asperen piano
  • Marcel Booij bas
  • Klaas Balijon drums
prijsinformatie | THE HAGUE JAZZ QUARTET
 
 
Voor aanvullende informatie en/of geluidsfragmenten kun altijd contact met ons opnemen.
Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 09:00 tot 21:00.
Wij adviseren en helpen u graag.
info@jazzboekingsburo.nl
tel: 070-8880618

Deze Jazz artiesten ook bij het Jazz BoekingsBuro!