JazzBoekingsBuro voor alle soorten Jazzorkesten en Jazz Artiesten
 
 
 
The Great Saxophone 5 + Band
  The Great Saxophone 5 + Band


 
The Great Saxophone 5 + Band.
Een unieke band met 5 saxofonisten die respectievelijk bariton, tenor, alt, sorpraan en sorpranino bespelen met veel ruimte voor solo’s en saxophone battles. Zij vullen elkaar goed aan en hebben een voor een hun eigen sound, stijl en persoonlijkheid en kinken samen als een vette big band sectie met strakke arrangementen.

Dit saxofoon spektakel wordt begeleid door een strakke energieke stuwende rhythm sectie (piano, bas en drums). Met swingende en groovy ritmes.

The Great Saxophone 5 + Band is in zekere zin te vergelijken met supersax en de World Saxophone Quartet.

Het project voor dit jaar betreft composities van John Coltrane. Coltrane (1926-1967) is op twee punten van groot belang in de muziekgeschiedenis: als bedenker van grensverleggende concepten en als saxofonist. Het ligt dus voor de hand om werk van deze grote figuur een plaats te geven in een band met 5 saxofonisten. De nadruk ligt op composities van Coltrane uit het eind der jaren ’50, die soms ware harmonisch- melodische hoogstandjes inhouden (Giant Steps, Moment’s Notice), in andere gevallen op het eerste gezicht simplistisch lijken, maar dan weer dubbele bodems blijken te bevatten (Dahomey Dance, Village Blues). Terwijl Coltrane in Giant Steps de uiterste grenzen van de harmonieleer opzoekt door een beknopt stuk te componeren dat in razende vaart 3 toonaarden voorbij laat flitsen, kunnen stukken als Dahomey Dance worden beschouwd als voorlopers van de actuele wereldmuziek

The Great Saxophone 5 + Band is ontstaan in de periode dat drummer Dolf Helge jazz café de Bierkelder exploiteerde en op het jazzpodium een saxophone battle wilde organiseren. Maar anders dan de standaard saxophone battles. Dit bleek een schot in de roos en is met veel enthousiasme op gepakt en uitgewerkt door Wim Ninaber en Ruud Bergamin. Een maand later stonden er dan ook 5 saxofonisten op het podium in een afgeladen café. Een nieuw band was geboren en dat smaakte naar meer. Met als resultaat dat men wilde de band weer graag zien en horen.

Halbe Tjepkema - sopraansax, Wim Ninaber - altsax en sopranino, Robert vd Laarse - tenorsax, Stanislav Mitrovic - tenorsax en Ruud Bergamin – baritonsax, Pieter van Santen – piano, Dan Simon – bas, Dolf Helge - drumsGeschikt voor o.a | Jazz Festival | Jazz Club | Horeca | Beurs |

prijsinformatie | The Great Saxophone 5 + Band
 
 
Voor aanvullende informatie en/of geluidsfragmenten kun altijd contact met ons opnemen.
Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 09:00 tot 21:00.
Wij adviseren en helpen u graag.
info@jazzboekingsburo.nl
tel: 070-8880618

Deze Jazz artiesten ook bij het Jazz BoekingsBuro!